preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče

 > Naslovnica
Vijesti

DRUŽENJE S PUTOPJESNIKINJOM

Autor: Administrator , 17. 11. 2020.

Bookmobil pun putositnica

Mjesec hrvatske knjige zatvorili smo zanimljivim druženjem s putopjesnikinjom Majom Klarić i njezinim suputnikom Goranom Blaževićem. Maja i Goran stigli su na pločansku rivu svojim bookmobilom – kombijem za  razmjenu rabljenih knjiga. 

Maja je učenike 8.a razreda i njihovu razrednicu Marinu povela na put oko svijeta u 30-minutnom predstavljanju putopisne proze i poezije. Uvjerila nas je da cijeli svijet stane u nekoliko knjiga, a u stari kombi kuća za dvoje i putujuća knjižnica. Podržali smo ideju razmjene knjiga, iskustava i putositnica te već dogovorili proljetni susret.

Možda je vrijedno spomenutu i ostale aktivnosti kojima smo upotpunili obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u našoj školi. Sve su aktivnosti usmjerene na spoznaju kako uz knjigu postajemo odgovorniji i potpuniji ljudi.

U školskoj knjižnici pronašli smo knjige koje su čekale svoj otpis. Prošle su kroz ruke brojnih generacija, a sada su ih zamijenila nova, modernija izdanja. Išarane, raskinute, necjelovite knjige razlistale su se na učeničkim klupama u nekim novim umjetničkim djelima. Na stranicama postojećeg teksta učenici su odabirali riječi koje će sačinjavati novu misaonu cjelinu dok su ostatak nepotrebnih riječi obojali crnom bojom. Reciklirali su riječi, spajali likovnu i pjesničku komponentu u novu formi.

U Mjesecu hrvatske knjige napustio nas je pjesnik i novinar Mladen Kušec. Učenici 6.b i 6.c listali su stranice Mladenove poezije, smijali se i veselili njegovim Bijelim vranama i razlistali se uz pjesmu Suncokreti. U literarnoj radionici Živjeti kao suncokreti zaključili smo da treba htjeti i smjeti svijetu darivati zrele plodove. U dječjem svijetu plodova je napretek. Kad su osunčani lijepim riječima, zriju brže i više. Hvala Mladenu Kušecu za sve lijepe riječi!
Oglasna ploča

 

 

 

 

       KALENDAR


 PREDMETNA NASTAVA

 RAZREDNA NASTAVA

Godišnji plan i program

 

 

OŠ"Vladimir Nazor" Ploče GPP rada

 

Školski kurikulum

 

OŠ "Vladimir Nazor" Ploče

 

Statut Škole

Kućni red škole

Anketa
S obzirom da radimo u posebnim uvjetima, ocijenite rad i napore škole u organizaciji rada i nastave!


Edukacija


 

  

 

UstanoveBrojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2010.

Ukupno: 593044
Ovaj mjesec: 709
Ovaj tjedan: 1028
Danas: 330
CMS za škole logo
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče / Tina Ujevića 3, HR-20340 Ploče / os-vnazor-ploce.skole.hr / ured@os-vnazor-ploce.skole.hr
preskoči na navigaciju