preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče

 > Naslovnica
Vijesti

(Tje)Dan sigurnijeg interneta 2020.

Autor: Administrator , 17. 2. 2020.

Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca, a ove godine se održavao 11. veljače. Mi smo Dan sigurnijeg interneta obilježili kao (Tje)Dan sigurnijeg interneta kako bi što više učenika moglo sudjelovati u planiranim događajima i aktivnostima.

 

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan sigurnijeg interneta s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“ I učenici su sami doprinijeli obilježavanju ovog Dana izradom prigodnih plakata i prezentacija.

 

 

Učiteljica mentorica informatike Dona Prović učenicima je održala prezentaciju o Danu sigurnijeg interneta, dobrim i lošim stranama interneta, opasnostima i kako se od njih zaštititi zaštititi, pravilima ponašanja, savjetima za sigurnu uporabu… Nakon predavanja rješavali su kviz znanja, pogledali par poučnih videouradaka i saznali kome se mogu obratiti u slučaju nasilja na internetu, kako prijaviti nezakonit sadržaj te gdje mogu više saznati o sigurnijem korištenju interneta.

 

 

Dio učenika sudjelovao je u radionici u kojoj su u skupinama raspravljali o odgovornom ponašanju u digitalnom svijetu analizirajući profile, njihove objave i odgovornosti, a od svih aktivnosti učenicima se najviše svidjelo igrati CSI društvenu igru, koja je nalik na "Čovječe ne ljuti se", u kojoj su stajanjem na određena polja trebali odgovarati na pitanja o internetu, davati drugima korisne savjete ili crtati zadanu sliku u vremenskom roku.


 

Učenici su sudjelovali i u nagradnom online kvizu za koji se mogla preuzeti mobilna aplikacija na stranici www.dansigurnijeginterneta.org, a nagrade su se dodjeljivale slučajnim odabirom između onih natjecatelja koji su kviz riješili s 80% ili više točnih odgovora. Na istoj stranici, kao i na stranici www.csi.hr, možete pronaći upute i informacije o dobitnicima nagrada.

 

 
Oglasna ploča

 

 

 

 

       KALENDAR


 PREDMETNA NASTAVA

 RAZREDNA NASTAVA

Godišnji plan i program

 

 

OŠ"Vladimir Nazor" Ploče GPP rada

 

Školski kurikulum

 

OŠ "Vladimir Nazor" Ploče

 

Statut Škole

Kućni red škole

Anketa
S obzirom da radimo u posebnim uvjetima, ocijenite rad i napore škole u organizaciji rada i nastave!


Edukacija


 

  

 

UstanoveBrojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2010.

Ukupno: 592716
Ovaj mjesec: 381
Ovaj tjedan: 700
Danas: 2
CMS za škole logo
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče / Tina Ujevića 3, HR-20340 Ploče / os-vnazor-ploce.skole.hr / ured@os-vnazor-ploce.skole.hr
preskoči na navigaciju