preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče

 > Naslovnica
Vijesti

Djeca upoznaju medije - posjet Slobodnoj Dalmaciji!

Autor: Administrator , 5. 3. 2020.

3. dani medijske pismenosti održat će se od 30. ožujka do 5. travnja, u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Cilj ovog projekta je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja i pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje. 

Predmetna učiteljica Ivana Pudar Pećar prijavila je našu školu za sudjelovanje u radionicama Djeca upoznaju medije koje prethode Danima medijske pismenosti.

U srijedu, 4. ožujka, 11 učenika naše škole (predstavnici 5. - 8. razreda), uz pratnju učiteljice Ivane, posjetilo je medijsku kuću Slobodna Dalmacija u Splitu. Tamo ih je srdačno dočekao glavni urednik gosp. Jadran Kapor te im je predstavio proces nastajanja dnevnih novina. Inzistirao je da učenici postavljaju pitanja jer kaže kako dobar novinar "uvijek i o svakoj temi ima spremno mnoštvo pitanja". Izdvojio je i ispričao nekoliko zanimljivih anegdota o poznatim osobama koje su radile kao novinari za Slobodnu Dalmaciju, neki od njih su Miljenko Smoje, Jure Kaštelan, Jakša Fiamengo, Momčilo Popadić...

Učenici su imali priliku prvi vidjeti izdanje Slobodne Dalmacije za sljedeći dan, u digitalnom obliku, i u procesu dorade.

Nakon predavanja obišli su cijelu redakciju. Nastavnicu Ivanu posebno je zanimao odjel s lektorima dok su dječaci tražili sportske novinare, koji su u tom trenutku bili na terenu, vjerojatno pripremajući materijale o derbiju Hajduk-Dinamo. 

Veliku pažnju privukao je kutak sa stvarima Miljenka Smoje pa su učenici vidjeli njegov pisaći stroj, aktovku i ostale zanimljive predmete vezane uz njegov rad.

 Obogaćeni novim iskustvom, zadovoljno su se vratili svojim kućama.

Posebno zahvaljujemo trgovačkom društvu NTF Ploče koje je svojom donacijom omogućilo da ovaj posjet bude potpuno besplatan. 

Nadamo se da će naša škola i ubuduće sudjelovati u sličnim radionicama i obilježavanju Dana medijske pismenosti jer je medijsko obrazovanje iznimno važno za razvoj kritičkog razmišljanja novih generacija.
Oglasna ploča

 

 

 

 

       KALENDAR


 PREDMETNA NASTAVA

 RAZREDNA NASTAVA

Godišnji plan i program

 

 

OŠ"Vladimir Nazor" Ploče GPP rada

 

Školski kurikulum

 

OŠ "Vladimir Nazor" Ploče

 

Statut Škole

Kućni red škole

Anketa
S obzirom da radimo u posebnim uvjetima, ocijenite rad i napore škole u organizaciji rada i nastave!


Edukacija


 

  

 

UstanoveBrojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2010.

Ukupno: 592716
Ovaj mjesec: 381
Ovaj tjedan: 700
Danas: 2
CMS za škole logo
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče / Tina Ujevića 3, HR-20340 Ploče / os-vnazor-ploce.skole.hr / ured@os-vnazor-ploce.skole.hr
preskoči na navigaciju