preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče

 > Naslovnica
Vijesti

Festival prava djece

Autor: Administrator , 8. 12. 2020.

Ovogodišnji Festival prava djece održan je u novom izdanju „Mali festival za velike teme“, putem različitih ekrana, zbog izvanrednih epidemioloških mjera. U njemu je sudjelovalo više od 30 000 djece i mladih iz cijele Hrvatske, a uključila se i naša škola.

 

Festival prava djece organizira Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti „Alternator“, podržavaju ga unicef, HRT, Agencija za elektroničke medije, Ministarstvo kulture RH, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Zagreb, a jedini je inkluzivni filmski festival u regiji kojeg mogu pratiti i djeca s oštećenjima sluha i vida. Festivalom se želi skrenuti pozornost na prava djece i mladih koristeći alate filmske umjetnosti i brojne mogućnosti koje nam osiguravaju kreativnost i stvaralaštvo, a tema ovogodišnjeg festivala bila je Mentalno zdravlje djece i mladih.

 

 

Učiteljica mentorica informatike Dona Prović i mentorica psihologinja Nataša Palac uključile su učenike 5. i 6. razreda u ovaj projekt. U prvom dijelu programa „Dobre vibracije“ učenici su gledali zabavne obiteljske filmove, koji su se ove godine prvi put prikazivali putem televizijskih ekrana na HRT-u (s audiodeskripcijama za slijepe i slabovidne te titlovima za gluhe i nagluhe gledatelje), a u školi smo pričali o viđenom, dijelili zapažanja i razmišljanja…

 

 

Tijekom drugog programa „Školski objektiv“, učenici filmskih klubova i grupa sudjelovali su u stvaranju filmova u kojima su zastupljene teme bliske i važne njihovu uzrastu. Filmovi su birani iz programa Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, a filmove je selektirala Maja Flego (savjetnica pravobraniteljice za djecu).

 

 

Učenici su gledali kratke filmove vezane uz pandemiju, opasnosti na internetu, prihvaćenost u društvu, mirnom rješavanju sukoba itd., a potom su sudjelovali u raspravi i radionicama, gdje su izrazili svoje mišljenje i iskustva... Svi učenici su vrlo rado sudjelovali u aktivnostima i raspravi.

 
Oglasna ploča

 

 

 

 

       KALENDAR


 PREDMETNA NASTAVA

 RAZREDNA NASTAVA

Godišnji plan i program

 

 

OŠ"Vladimir Nazor" Ploče GPP rada

 

Školski kurikulum

 

OŠ "Vladimir Nazor" Ploče

 

Statut Škole

Kućni red škole

Anketa
S obzirom da radimo u posebnim uvjetima, ocijenite rad i napore škole u organizaciji rada i nastave!


Edukacija


 

  

 

UstanoveBrojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2010.

Ukupno: 601382
Ovaj mjesec: 2319
Ovaj tjedan: 1538
Danas: 141
CMS za škole logo
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče / Tina Ujevića 3, HR-20340 Ploče / os-vnazor-ploce.skole.hr / ured@os-vnazor-ploce.skole.hr
preskoči na navigaciju