preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče

 > Nastava
Predstavljen 2. ERAZMUS + projekt u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“

Sretni smo što možemo objaviti da je u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ predstavljen europski projekt ERAZMUS + KA229  Smart Waste Management for Smarter Cluster Schools.

Pametno gospodarenje otpadom vještina je koju učimo i usvajamo kao cjeloživotnu vrijednost. Razvrstaj, recikliraj, prenamijeni, kompostiraj, upoznaj obnovljive izvore energije, kupuj trajne proizvode, uskladi svoje životne navike s ekološkim vrijednostima…

Učiteljski projektni tim (Marina Burđelez, koordinatorica, Marija Čupić Senta, Maja šakić, Žana Govorko, Ana Zmijarević, Božana Radaljac) prepoznao je priliku da se kao Škola aktiviramo i pridonesemo aktualnoj temi reorganizacije gospodarenja otpadom na lokalnoj razini. Veliku potporu pruža nam i ravnateljica Tihana Pažin.

Projekt će trajati dvije godine, a uključene zemlje su Rumunjska, zemlja koordinatorica, Grčka, Turska, Litva i Hrvatska. Razrađujući aktivnosti, nastojali smo uspostaviti suradnju sa što većim brojem lokalnih škola, organizacija, ustanova, društava i udruga.

Potpisivanjem Sporazuma  s Agencijom za mobilnosti i programe Europske unije osigurali smo bespovratna sredstva (28. 169,00 EUR) za provedbu 6 mobilnosti za učenike i učitelje. Nadamo se da će se s proljećem okolnosti popraviti kako bismo posjetili naše partnere i ugostili ih u svom gradu.

Osmišljene su zanimljive obrazovne aktivnosti koje smo već počeli provoditi. U studenom smo radili na vizualnom identitetu Projekta. Učenički tim je osmišljavao digitalni logotip. Ponosni smo jer su radovi naših učenika zauzeli 2. (Roko Pavlović) i 3. mjesto (Laura Delić, Stella Jovica, Brigita Marinović) na javnom glasovanju. Logotip učenika Manuela Radaljca odabran je kao najbolji logo eTwinning  projekt. U sklopu aktivnosti vizualnog identiteta od otpadnog materijala izradili smo i školski amblem.

Želja nam je da rezultati rada na Projektu budu vrijednosti koje će naše učenike oblikovati kao aktivne građane koji pridonose napretku gospodarenja otpadom u lokalnoj zajednici. Vjerujemo da će projektni ishodi biti vidljivi i trajni doprinos našem gradu i okolici. Za zdraviji i ljepši okoliš vrijedi se potruditi!

Sve projektne aktivnosti možete pratiti na školskom webu i/ili na projektnoj Facebook stranice.


LOGOTIP projekta

Tim ERAZMUS+ projekta Smart Waste Management for Smarter Cluster Schools provodi javno glasovanje za jedinstveni digitalni logotip. 

Poveznica za glasanje

 

Na priloženoj poveznici alata Tricider odaberite logo koji vam se najviše sviđa. Nagradite ga svojim glasom i, po želji, komentarom. Logotip treba sadržavati puni naziv projekta, simbole svih zemalja sudionica i naznaku glavnog projektnog ishoda.

Među ponuđenim radovima nalazi se i 5 digitalnih logotipova naših učenika. Glasovanje traje do 22.11. u 16 h. Pet najbolje plasiranih radova ulazi u finalni odabir koji će provesti projektni koordinatori prema unaprijed zadanim opisnicima bodovanja.

Želimo uspješno nadmetanje svim autorima!


Smart Waste Management for Smarter Cluster Schools S.M.S.

ERASMUS +  2020./2022.

Smart Waste Management for Smarter Cluster Schools  S.M.S.

Projektna dokumentacija

PROJEKTNI BROJ: 2020-1-Ro01-KA229-079971_4


Školski projektni tim:

  1. Marina Burđelez, koordinatorica, odnos s partnerima, komunikacija
  2. Žana Govorko, rizici i evaluacija
  3. Marija Čupić Senta, odnos s klaster školama
  4. Ana Zmijarević, vidljivost projekta
  5. Maja Šakić, širenje i implementacija
  6. Božana Radaljac, IT aktivnosti
  7. Stela Grmoja, računovodstvo (budžet)
  8. Željka Marević, administracija

Ravnateljica: Tihana PažinEdukacije za članove školskog tima

U listopadu smo se educirali. Dio projektnog tima nazočio je mrežnoj edukaciji Agencije za mobilnosti i programe Europske unije. Uvodni sastanak korisnika za ključne aktivnosti KA229 uputio nas je u vođenje projektne administracije i raspodjelu  bespovratnih sredstava.

Druga edukacija održana je kao webinar EUradionica s temom Evaluacije EU projekata. Zašto se evaluiraju EU projekti, kako izbjeći beskorisne evaluacije, proces evaluacije, evaluacijske strategije, meta- evaluacija bili su ključna pitanja i pojmovi ove edukacije.

 


Oglasna ploča

 

 

 

 

       KALENDAR


 PREDMETNA NASTAVA

 RAZREDNA NASTAVA

Godišnji plan i program

 

 

OŠ"Vladimir Nazor" Ploče GPP rada

 

Školski kurikulum

 

OŠ "Vladimir Nazor" Ploče

 

Statut Škole

Kućni red škole

Anketa
S obzirom da radimo u posebnim uvjetima, ocijenite rad i napore škole u organizaciji rada i nastave!


Edukacija


 

  

 

UstanoveBrojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2010.

Ukupno: 593048
Ovaj mjesec: 713
Ovaj tjedan: 1032
Danas: 334
CMS za škole logo
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče / Tina Ujevića 3, HR-20340 Ploče / os-vnazor-ploce.skole.hr / ured@os-vnazor-ploce.skole.hr
preskoči na navigaciju