preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče

 > Naslovnica
Vijesti

Dan ružičastih majica

Autor: Administrator , 26. 2. 2020.

Dan ružičastih majica (Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja) obilježava se posljednje srijede u veljači od 2007. godine, kada je dječak u Kanadi bio izložen vršnjačkom nasilju, jer je u školu došao u ružičastoj majici. Kasnije se ispostavilo da je ružičasta majica bila simbol podrške njegovoj bolesnoj majci koja je bolovala od karcinoma dojke.

 

Njegovi su prijatelji odlučili podignuti svoj glas protiv zlostavljača te su se u znak solidarnosti sutradan svi pojavili u ružičastim majicama i od tada je ružičasta majica postala simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja u školama. Posljednjih se nekoliko godina u Hrvatskoj također obilježava taj dan, glavni nositelj i začetnik ideje je Centar za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN).

 

 

I naša škola se je priključila tako što učiteljice Dona Prović, Nada Ivanković i pripravnica Anamaria Ivanović usmjeravale učenice sedmih razreda, koje pohađaju nastavu iz informatike, u izradi prigodnog panoa i obilježavanju Dana ružičastih majica, tj. Međunarodnog dana suzbijanja vršnjačkog nasilja.

 

 
Oglasna ploča

 

 

 

 

       KALENDAR


 PREDMETNA NASTAVA

 RAZREDNA NASTAVA

Godišnji plan i program

 

 

OŠ"Vladimir Nazor" Ploče GPP rada

 

Školski kurikulum

 

OŠ "Vladimir Nazor" Ploče

 

Statut Škole

Kućni red škole

Anketa
S obzirom da radimo u posebnim uvjetima, ocijenite rad i napore škole u organizaciji rada i nastave!


Edukacija


 

  

 

UstanoveBrojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2010.

Ukupno: 592715
Ovaj mjesec: 380
Ovaj tjedan: 699
Danas: 1
CMS za škole logo
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče / Tina Ujevića 3, HR-20340 Ploče / os-vnazor-ploce.skole.hr / ured@os-vnazor-ploce.skole.hr
preskoči na navigaciju