preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

KALENDAR 2021./2022.

e-aplikacije
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Digitalno učenje

Ustanove

Informacije
Tražilica


Arhiva vijesti

PŠ Rogotin - upute

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. g., počinje nova školska godina. Iskreno se radujemo početku školske godine i ponovnom susretu s učenicima!

Vodeći se uputama HZJZ-a i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, a uzimajući u obzir sigurnost učenika i učitelja, naša Škola je donijela odluku da ćemo realizirati školsku godinu po modelu A – nastava u školi.


U PŠ Rogotin se prvi dan nastave u ovoj školskoj godini organizira na sljedeći način:

  • 1.razred – 8.00 (ove godine ne organiziramo uobičajeni prijem prvaša zbog specifične situacije te će prijem biti u Rogotinu)
  • 2.razred – 8.00
  • 3.razred – 8.30
  • 4.razred – 13.00

Učenici će imati sat sa svojim razrednikom u trajanju od 60 minuta kako bi preuzeli udžbenike (trebaju ponijeti školske torbe) te kako bi dobili upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 u školi.


Protokol o detaljnim uputama o organizaciji rada u školi bit će pravodobno objavljen na web- stranici škole.

Zahvaljujemo vam na suradnji, trudu i strpljenju u prošloj školskoj godini i nadamo se uspješnoj suradnji i u ovoj. Poduzimamo sve mjere da boravak naših učenika u našoj Školi bude siguran i nadamo se da ćemo uz zajednički trud uspjeti to i ostvariti.

Želimo vam puno uspjeha u novoj školskoj godini!

Tihana Pažin, ravnateljica

Vijesti iz PŠ Rogotin

MAŠKARE PŠ ROGOTIN

U organizaciji Udruge mladih iz Rogotina u subotu, 22. 02. 2020. u Domu kulture održan je dječji maskenbal. Djeca Rogotina uživala su u maškaranoj zabavi kroz ples i igru. Hvala svima koji su nam pripremili tu izuzetnu zabavu.

Rogotinski školarci i vrtićani yes kiss

Izvor: http://www.rogotin.hr/2020/02/23/donosimo-veliku-fotogaleriju-rogotinskih-maskara-2020/#prettyPhoto/0/ (Portal Rogotin)


Nastava u 2. polugodištu počinje u utorak 7. siječnja po uobičajenom rasporedu.

Nastava za učenike 1.,2. i 4. razreda je poslijepodne (13:00), a za učenike 3. razreda prijepodne (08:00).

smileyŽelimo vam uspješno 2. polugodište! smiley


BOŽIĆNA PRIREDBA U PŠ ROGOTIN!

Pjesmom i plesom maleni vrtićani Dječjeg vrtića Rogotin i učenici PŠ Rogotin razveselili su svoje mame, tate, bake, djedove i ostale sumještane. Lijepim željama i porukama uputili su svima iskrene blagdanske čestitke u vjeri da su razveselili njihova srca. Vedro i veselo prenijeli su svoje blagdansko raspoloženje na sve prisutne.


UČENICI PŠ ROGOTIN U POSJETU IZVORIŠTU KLOKUN

U petak, 10. 05. 2019. učenici trećeg razreda PŠ Rogotin u pratnji učiteljice Sanje Dominiković posjetili su izvor Klokun. Zajedno su posjetili Portinu i vidjeli miješanje jezera i mora. U ugodnom društvu i opuštenoj atmosferi nastavili su druženje u Baćini u popodnevnim satima. 

 

BOŽIĆNA PRIREDBA PŠ ROGOTIN POZIVNICA


Učenici  i učiteljice  PŠ Rogotin  zajedno s Dječjim vrtićom Rogotin  i ove godine su na Klancu,  ispred župne kuće  u četvrtak, 25. 10.   priredili malu svečanost  povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

     Djeca su sa svojim učiteljicama  i tetom pripremila malu svečanu priredbu te pjesmom, recitacijama, igrokazom i plesom zahvalili Majčici Zemlji na svim plodovima koje nam je podarila kao i na vrijednim ljudskim rukama koje su svemu pridonijele.  

Kao i svake godine stolovi su bili bogatI raznovrsnim ukusnim pecivima, kolačima, domaćim kruhom, voćem  te proizvodima od voća i povrća, a ljepotu su dopunili raznovrsni dječji radovi. 

      Cijelu svečanost i sve ponuđene blagodati blagoslovio je njihov vjeroučitelj don Ivica Barišić, a mještani su uistinu uživali u radosti zajedničkog druženja.

    Prilozima od prodaje , već tradicionalno obnovit će se školski cvjetnjak, a ostatak će se iskoristiti za unapređenje nastavnog procesa.

 


JESENSKA SVEČANOST KOLAČA, PECIVA, VOĆA I VOĆNIH SLASTICA U PŠ ROGOTIN.

ČETVRTAK 25. 10. NA KLANCU S POČETKOM U 14.30 SATI

RADUJEMO SE VAŠEM DOLASKU!


           Učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda PŠ Rogotin u pratnji svojih učiteljica Sanje i Marine , vjeroučitelja don Josipa i asistentice Klaudije proveli su u subotu ,16.6. 2018.g. predivno vrijeme u druženju i zabavi na poludnevnom izletu, te se tako na najljepši način pozdravili sa školskom godinom koju su s uspjehom završili.

   Zajedničkom razrednom štednjom učenici su pokrili veći dio troškova izleta i s nestrpljenjem dočekali izletni dan.

  Izlet je započeo dolaskom u Momiće, te  plovidbom Norinom  do Vida gdje su posjetili Arheološki muzej Narona . Nakon toga slijedila je vožnja do prekrasnog izletišta gdje je organiziran ručak , igra i zabava . 

    Susret i druženje s umirovljenicima iz Belgije sigurno će svima ostati u sjećanju jer su  zajedničkom  pjesmom, plesom i igrom stvorili nezaboravnu zabavnu  atmosferu.

       

  

DRUŽENJE NA UŠĆU NERETVE

Učenici 1. razreda Područne škole Rogotin sa učiteljicom Anom Dugandžić 14. lipnja su posjetili ušće Neretve. Kupali su se, sunčali, skakali na trampolinu, šetali, skupljali školjke, zatrpavali i pisali imena u pijesku. Nezaboravno ljetno druženje na kraju školske godine.
Želimo Vam ugodne ljetne praznike uz puno sunca, mora i odmora!!!
Povijest PŠ Rogotin

1894. godine prečasni don Josip Joze Damić je utemeljio redovitu jednorazrednu mješovitu Opću pučku školu u Rogotinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamena kuća u Rogotinu u kojoj je 1894. godine počela radom jednorazredna mješovita Opća pučka škola.

 

 

Škola je preživjela razdoblje Austro-Ugarske, prve Jugoslavije, NDH, SFRJ, Domovinskog rata i neovisne Republike Hrvatske.

Pohađala su je djeca iz Rogotina, Čeveljuše i Šarić Struge.

Mnogi rogotinski đaci su bili sudionici Domovinskog rata. Stipe Štrbić – Leja, Siniša Musulin, Joško Glamuzina – Bili dali su svoje živote za slobodu hrvatske nam grude.

Područna škola Rogotin podarila je zavidan broj akademski obrazovanih građana. Rogotinski đaci dali su svoje doprinose u kulturnom, književnom, znanstvenom i društvenom životu sredine.

 

 

 

 

 

 

 

Privatna kuća Nikole Damića u kojoj je od 1970. godine, održavana redovna školska nastava u Rogotinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zgrada u kojoj se održava nastava u Rogotinu od 1970. godine.

 

 

1994./95. navršilo se 100 godina od osnutka Pučke škole u Rogotinu.

 

Obljetnicu je obilježila 4-dnevna proslava, uz velik broj uglednika sa strane, prosvjetnih djelatnika, ljudi iz gradskih struktura, izvođača programa te žitelja mjesta. Ravnatelj škole gosp. Ante Dodig i tadašnji pločanski gradonačelnik Damić su održali prigodni govor prije početka programa.

Ponosni smo što je proslavi stote obljetnice Pučke škole u Rogotinu svojom nazočnošću uveličao otac nadbiskup splitsko-makarski, msgr. Ante Jurić, sa svojim suradnicima, potom gospodin Jure Burić, župan dubrovačko-neretvanski, sa svojim suradnicima. Također su događaj uveličali i mnogobrojni poznati gosti: Vera Zima, Matija Prskalo, Vladimir Pavlović, Ivo Smoljan, Hrvoje Barbir, mr. Ivan Jurić, prof. Zvonimir Barbir, prof. Ante Kovačević, „Lijepa naša“…

 

Izvor: „Rogotinska mati znanja i stružanska posestrima“, prof. Zvonimir Barbir

 

     

 

Ravnatelj OŠ „Vladimir Nazor“ Ploče kao i Područne škole Rogotin je gospođa Javorka Musulin koja tu dužnost uspješno obavlja od 2016. godine. Zahvaljujući suradničkom odnosu škole i mještana te kreativnošću učitelja i učenika škola aktivno sudjeluje u životu mjesta.

 

 

 

Danas Područna škola Rogotin ima četiri razreda i radi u dvije smjene.

 

 

 

U njoj rade učiteljice: Neda Jurković, Marina Kovačević, Sanja Dominiković (razredna nastava), Andrea Jakelić Glavor (talijanski jezik), Helena Decovski (glazbena kultura), Tihana Pažin (engleski jezik) don Ivan Barišić (vjeronauk). Spremačica je Sunčana Žderić.

 

 

Oglasna ploča

Anketa
U novoj školskoj godini ću se truditi ...

GPP Škole

GPP

za šk. god. 2021. / 2022.


Školski kurikulum


Statut Škole


Kućni red škole


Korisni linkoviSigurnost

U slučaju potresa

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2010.

Ukupno: 670396
Ovaj mjesec: 2938
Ovaj tjedan: 702
Danas: 5
preskoči na navigaciju