preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče

 > Naslovnica
Vijesti

Sat kodiranja u Europskom tjednu programiranja

Autor: Administrator , 27. 10. 2020.

Učenici Informatike prošli tjedan su obilježili Europski tjedan programiranja tako što su se upoznali sa svijetom programiranja na njima zanimljiv način - kroz igru... U satu kodiranja sudjeluju milijuni učenika i nastavnika u preko 180 zemalja, a prošle godine je diljem Europe organizirano preko 70 tisuća događaja. Ove godine projekt se obilježavao od 10. do 25. listopada, u kojem je sudjelovala i naša škola.

 

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Glavna je zamisao učiniti programiranje transparentnijim, demistificirati povezane vještine i okupiti sve motivirane u zajedničkom učenju.

 

 

Sate kodiranja učenicima je održala učiteljica mentorica informatike Dona Prović, mag. ing. comp. i otkrila im svijet programiranja kroz igre prilagođene njihovom uzrastu, u kojima se upravlja i pokreće uporabom blokova naredbi (Minecraft, StarWars, Frozen, Run Marco i dr.), a upoznali su se i s osnovama programskog jezika Scratch. Učenici viših razreda su razvijali logičko i računalno razmišljanje upoznavanjem osnovnih načela programiranja pomoću micro:bita i mBot robota, koji su ih oduševili svojim mogućnostima.

 

 

Svi učenici su vrlo rado sudjelovali u satu kodiranja i javljali se kako bi samostalno riješili postavljene zadatke. Sat kodiranja je "proletio", u veselom ozračju i natjecateljskom duhu, a oni najbolji na kraju su dobili i zaslužene potvrde sudjelovanja (certifikate)... yes smiley

 

 
Oglasna ploča

 

 

 

 

       KALENDAR


 PREDMETNA NASTAVA

 RAZREDNA NASTAVA

Godišnji plan i program

 

 

OŠ"Vladimir Nazor" Ploče GPP rada

 

Školski kurikulum

 

OŠ "Vladimir Nazor" Ploče

 

Statut Škole

Kućni red škole

Anketa
S obzirom da radimo u posebnim uvjetima, ocijenite rad i napore škole u organizaciji rada i nastave!


Edukacija


 

  

 

UstanoveBrojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2010.

Ukupno: 593048
Ovaj mjesec: 713
Ovaj tjedan: 1032
Danas: 1
CMS za škole logo
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče / Tina Ujevića 3, HR-20340 Ploče / os-vnazor-ploce.skole.hr / ured@os-vnazor-ploce.skole.hr
preskoči na navigaciju