preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče

 > Naslovnica
Vijesti

I u našoj školi obilježen je Mjesec hrvatske knjige!

Autor: Administrator , 16. 11. 2020.

U povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je našemu planetu i zaštiti okoliša, uz moto Razlistaj se!. Tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga,  diljem Hrvatske, u knjižnicama, školama i izvan njih, raznovrsnim radionicama na zadanu temu promovira se čitanje, važnost knjige i knjižnica.

U našoj školi ova manifestacija obilježena je različitim radionicama. Učenici sedmih razreda, uz mentorstvo predmetne učiteljice Ivane i školskog knjižničara Marija, uključili su se u eTwinning projekt „CRAFT“. Projekt se bavi proučavanjem lokalnih legendi pa su se učenici na radionici upoznali s legendama vezanim za naš kraj te su, prema zadanim motivima, pokušali stvorili vlastitu legendu. Na kraju radionice natjecali su se u razumijevanju odabrane legende igrajući popularni „Kahoot“.

 

Učenici 6.a razreda, u skladu s ovogodišnjim motom, sat Hrvatskog jezika, proveli su u prirodi te su se bavili narodnim blagom naše usmene književnosti. Otkrivali su i povezivali stihove naših narodnih lirskih pjesama te su promišljali o motivima, tematici i stilu naše narodne književnosti. Najuspješnija skupina nagrađena je prigodnim slatkim poklonom.

Čitanje je važno za socijalni, intelektualni i emocionalni razvoj svakoga od nas. Budimo jedni drugima poticaj za češći posjet knjižnicama i druženje s knjigama. Otkrivajmo zajedno čari i bogatstvo umjetnosti riječi!  
Oglasna ploča

 

 

 

 

       KALENDAR


 PREDMETNA NASTAVA

 RAZREDNA NASTAVA

Godišnji plan i program

 

 

OŠ"Vladimir Nazor" Ploče GPP rada

 

Školski kurikulum

 

OŠ "Vladimir Nazor" Ploče

 

Statut Škole

Kućni red škole

Anketa
S obzirom da radimo u posebnim uvjetima, ocijenite rad i napore škole u organizaciji rada i nastave!


Edukacija


 

  

 

UstanoveBrojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2010.

Ukupno: 593048
Ovaj mjesec: 713
Ovaj tjedan: 1032
Danas: 1
CMS za škole logo
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Ploče / Tina Ujevića 3, HR-20340 Ploče / os-vnazor-ploce.skole.hr / ured@os-vnazor-ploce.skole.hr
preskoči na navigaciju